szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Placuszki marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Placuszki marchewkowe z otrębami to pomysł na zdrowe i szybkie śniadanie inne niż zwykle kanapki. Polecam podać z jogurtem.

Placuszki marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki marchewkowe
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie startą marchew przełożyć do miski i wbić jajko. Dodać wszystkie otręby i płatki owsiane i posypać cynamonem. Wlać do tego mleko i wymieszać dokładnie. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie rozgrzać patelnie teflonową i nakładać łyżką porcje masy i formować małe placuszki. Smażyć z obu stron
Placuszki marchewkowe
Etap 1 Marchew należy obrać i zetrzeć na tarce
Placuszki marchewkowe
Etap 2 Do startej marchewki należy dodać jajko
Placuszki marchewkowe
Etap 3 Nastepnie otręby wlać mleko i wymieszać
Placuszki marchewkowe
Etap 4 Na patelni formować małe placuszki i smażyć z obu stron