Sposób przygotowania:
Placuszki marchewkowo - cukiniowe
1. Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie posolić i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odsączyć z soku wytworzonego przez cukinię.
2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę wymieszać z cukinią, dodać jajko, sól, pieprz (lub ulubione przyprawy), trzy łyżki mąki pszennej. Całość wymieszać.
3. Na rozgrzany tłuszcz kłaść placuszki i smażyć z obu stron na średnim ogniu.
2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę wymieszać z cukinią, dodać jajko, sól, pieprz (lub ulubione przyprawy), trzy łyżki mąki pszennej. Całość wymieszać.
3. Na rozgrzany tłuszcz kłaść placuszki i smażyć z obu stron na średnim ogniu.
Marika-
Magdalena88