jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Placuszki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonałe placuszki mięsne, polecane na obiad

Placuszki mięsne

Składniki:

Placuszki mięsne

 

  • 1 kg mieszanego mięsa mielonego
  • 4 małe jajka
  • 10 dag cebuli
  • 8 dag pieczywa tostowego
  • 12 łyżek pikantnego ketchupu
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz
  • ogórek- plasterki
  • cebulki marynowane- do dekoracji

Sposób przygotowania:

Placuszki mięsne
Namoczyć pieczywo tostowe w zimnej wodzie.
Dobrze odcisnać, zagnieść z mielonym mięsem, jajkami i posiekaną cebulą.
Doprawić na pikantnie solą, pieprzem i musztardą, rozsmarować na natłuszczonej blasze.
Piec 25 minut w temp. 220 stop. C.
Pokroić na kawałki, polać ketchupem.
Udekorować plasterkami ogórka.
Podawać razem z marynowaną cebulką.