Sposób przygotowania:
Placuszki migdałowe
Przygotowanie:
Migdały w skórkach przepuścić przez maszynkę.Czekoladę zetrzeć na tarce.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy.Dodać migdały i czekoladę,delikatnie,ale dokładnie wymieszać.Na posmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe placuszki w odpowiednich odstępach.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c około 10 minut.Smacznego
Migdały w skórkach przepuścić przez maszynkę.Czekoladę zetrzeć na tarce.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy.Dodać migdały i czekoladę,delikatnie,ale dokładnie wymieszać.Na posmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe placuszki w odpowiednich odstępach.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c około 10 minut.Smacznego