Sposób przygotowania:
Placuszki na słono
Robimy ciasto naleśnikowe tylko takie trochę gęstsze jeśli jest zbyt gęste dodajemy mleka jeśli zbyt rzadkie mąki.
Pieczarki, paprykę i cebule myjemy, kroimy na drobną kostkę, wędlinę kroimy w kostkę, ser trzemy na tarce o dużych oczkach i wszystko oprócz sera dusimy na patelni z odrobina oleju (można podlać piwem).
Ser dodajemu do ciasta.
Jak farsz trochę ostygnie dodajemy go do ciasta i mieszamy sprawdzamy gęstość, nie może być zbyt rzadki!
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy placuszki z obu stron na zloty kolor. Można je podawać z ciemnym sosem, keczupem lub sosem czosnkowym:)Życzę smacznego!
Pieczarki, paprykę i cebule myjemy, kroimy na drobną kostkę, wędlinę kroimy w kostkę, ser trzemy na tarce o dużych oczkach i wszystko oprócz sera dusimy na patelni z odrobina oleju (można podlać piwem).
Ser dodajemu do ciasta.
Jak farsz trochę ostygnie dodajemy go do ciasta i mieszamy sprawdzamy gęstość, nie może być zbyt rzadki!
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy placuszki z obu stron na zloty kolor. Można je podawać z ciemnym sosem, keczupem lub sosem czosnkowym:)Życzę smacznego!