Sposób przygotowania:
Placuszki orzechowe
Przygotowanie:
Orzechy posiekać.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Na posmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe placuszki w odpowiednich odstępach.Piec w letnim piekarniku ( 140s.c) około 20 minut na złoty kolor.Przyrządzić polewę:
W rondelku rozpuścić cukier z łyżką wody,dodać kakao,wymieszać.Upieczone placuszki polać ciepłą polewą.
Orzechy posiekać.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Na posmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe placuszki w odpowiednich odstępach.Piec w letnim piekarniku ( 140s.c) około 20 minut na złoty kolor.Przyrządzić polewę:
W rondelku rozpuścić cukier z łyżką wody,dodać kakao,wymieszać.Upieczone placuszki polać ciepłą polewą.