Placuszki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

placuszki orzechowe pożywne

Placuszki orzechowe

Składniki:

Placuszki orzechowe

 

  • Składniki:
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 2 białka
  • 1 szklanka cukru
  • Polewa czekoladowa:
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżka wody
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Placuszki orzechowe
Przygotowanie:
Orzechy posiekać.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Na posmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe placuszki w odpowiednich odstępach.Piec w letnim piekarniku ( 140s.c) około 20 minut na złoty kolor.Przyrządzić polewę:
W rondelku rozpuścić cukier z łyżką wody,dodać kakao,wymieszać.Upieczone placuszki polać ciepłą polewą.