eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Placuszki surimi Eli z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny dodatek do dań z grilla.

Placuszki surimi Eli z grilla

Składniki:

Placuszki surimi Eli z grilla

 

  • 2 małe paczki paluszków surimi(razem 200 g)
  • 5 ziemniaków(ugotowanych z poprzedniego dnia)
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sól,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Placuszki surimi Eli z grilla
Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Paluszki surimi pokroić w kosteczkę.Pokroić natkę i dymkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać jajko,sól,pieprz i wymieszać.Uformować placuszki(jak mielone),posmarować olejem,położyć na tacce do grillowania i piec na grilu z obu stron,aż się zrumienią.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka