Sposób przygotowania:
Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Żurawinę wrzucamy do miseczki, zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na 15 minut.
Ser wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jabłko pokrojone w kostkę. Dodajemy również jogurt naturalny, jajko, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Namoczoną żurawinę odsączamy, dodajemy do reszty składników i mieszamy.
Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy na przykład z cukrem pudrem.
Ser wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jabłko pokrojone w kostkę. Dodajemy również jogurt naturalny, jajko, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Namoczoną żurawinę odsączamy, dodajemy do reszty składników i mieszamy.
Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy na przykład z cukrem pudrem.