Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne placuszki z białego sera, z dodatkiem suszonej żurawiny oraz jabłka. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem.

Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Żurawinę wrzucamy do miseczki, zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na 15 minut.

Ser wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jabłko pokrojone w kostkę. Dodajemy również jogurt naturalny, jajko, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Namoczoną żurawinę odsączamy, dodajemy do reszty składników i mieszamy.

Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy na przykład z cukrem pudrem.
Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Żurawinę wrzucamy do miseczki, zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na 15 minut.
Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Ser wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jabłko pokrojone w kostkę.
Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Dodajemy również jogurt naturalny, jajko, mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną
Namoczoną żurawinę odsączamy, dodajemy do reszty składników i mieszamy.