Sposób przygotowania:
Placuszki waniliowe z jabłkami
Do pojemnika wsypać mąkę tortową, cukier wanilinowy, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, wlać mleko i wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę o nie za gęstej konsystencji.
Obrane jabłka bez gniazdek nasiennych zetrzeć w rozdrabniaczu na tarczy plastry. Jabłka wsypać do ciasta, wymieszać i zostawić na 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść nie za duże i nie za grube porcje ciasta, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony.
Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne porcje placuszków, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Obrane jabłka bez gniazdek nasiennych zetrzeć w rozdrabniaczu na tarczy plastry. Jabłka wsypać do ciasta, wymieszać i zostawić na 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść nie za duże i nie za grube porcje ciasta, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony.
Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne porcje placuszków, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Czekoladka 2