Racuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne placuszki z jabłkami. Idealne jako szybki,słodki obiad lub na podwieczorek. Są proste w przygotowaniu i tanie.

Racuszki z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami

ETAP 1:

Mąkę przesiać do miski. Dolać mleko i wbić jajko. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do masy i wymieszać.

Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron na rumiano.Gotowe posypać cukrem pudrem.

Podawać jeszcze ciepłe bo wtedy najlepiej smakują.

Racuszki z jabłkami
Miksujemy ze sobą mąkę,mleko i jajko.Na końcu dodajemy starte jabłka i mieszamy
Racuszki z jabłkami
Placki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.