Sposób przygotowania:
Placuszki warzywneKROJENIE
Na sam początek należy pokroić kiełbasę i mielonkę.
ETAP 2:
Później roimy pozostałe składniki, czyli pomidora i porę.
CIASTO
W rondelku rozmącamy mąkę i jajko. Ciasta wyjdzie niedużo. Oczywiście można, jeśli ktoś chce powiększyć ilość warzyw, wtedy robimy więcej ciasta.
ETAP 4:
Zalewamy ciastem, wcześniej pokrojone warzywa. Całość dokładnie przyprawiamy i mieszamy.
ETAP 5:
Na koniec kładziemy niewielkie ilości ciasta na rozgrzanym oleju na patelni i smażymy z obu stron. Powinny powstać 4-5 placuszków z mojej porcji.
niezły kąsek
anja3107
przepraszam za błąd :) postaram się już więcej nie robić. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz :)
madziulka89