Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wiosenne placuszki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne warzywne placuszki. Świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Wiosenne placuszki warzywne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenne placuszki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne placuszki warzywne
Ziemniaki i marchewkę obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dymkę oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy do startych warzyw. Następnie wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dodajemy przyprawy. Masę dokładnie łączymy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, formując placuszki. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Po usmażeniu tłuszcz odsączamy na papierowym ręczniku.
Wiosenne placuszki warzywne
Ziemniaki i marchewkę obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wiosenne placuszki warzywne
Dymkę oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy do startych warzyw. Następnie wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dodajemy przyprawy. Masę dokładnie łączymy.
Wiosenne placuszki warzywne
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, formując placuszki. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Po usmażeniu tłuszcz odsączamy na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka