Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1315]

Placuszki z gotowanej kalarepki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.

Placuszki z gotowanej kalarepki

Składniki:

Placuszki z gotowanej kalarepki

Składniki:

Sposób przygotowania:

Placuszki z gotowanej kalarepki
1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.

2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.

3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

4. Podajemy, a ja smacznego życzę.

Moje rady:

Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.