Sposób przygotowania:
Placuszki z gotowanej kalarepki
1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.
2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.
3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.
2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.
3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.
gusia1000
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)
Babeczka35
Dziękuję :)