Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkiem, kaszą manną i mąką krupczatką
1. Jajka miksujemy z solą, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, kaszą manną i mąką krupczatką, stopniowo wlewamy mleko i miksujemy na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
2. Jabłko myjemy, osuszamy i obieramy, następnie usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko przekładamy do ciasta i dokładnie mieszamy
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony. Następnie osączamy je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Usmażone placuszki oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
2. Jabłko myjemy, osuszamy i obieramy, następnie usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko przekładamy do ciasta i dokładnie mieszamy
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony. Następnie osączamy je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Usmażone placuszki oprószamy cukrem pudrem i podajemy.