paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne szybkie placuszki z kukurydza konserwową, świeżym szczypiorkiem natką i jakiem. Do smaku przyprawy.

Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem
Jajko roztrzepać widelcem, wsypać mąkę, bułkę tartą, do smaku dodać słodką paprykę oraz sól i pieprz. Wymieszać Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać wsypać do masy i wymieszać. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i ponownie wymieszać. Rozgrzać patelnię i nakładać łyżką masę po około 2 łyżki na jeden placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszki podawać na ciepło.
Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem
Jajko roztrzepać widelcem, wsypać mąkę, bułkę tartą, do smaku dodać słodką paprykę oraz sól i pieprz.
Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem
Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać wsypać do masy i wymieszać. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i ponownie wymieszać.
Placuszki z kukurydzą i szczypiorkiem
Rozgrzać patelnię i nakładać łyżką masę po około 2 łyżki na jeden placuszek.