Sposób przygotowania:
Placuszki z kurczakiem wg poczochrana
Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy 4 żółtka i vegete. Pieczarki obieramy i trzemy na tarce na plasterki. Mają być bardzo, bardzo cienkie. Cebulę siekamy również bardzo drobno w kostkę. Dorzucamy do miski i mieszamy z łyżką oleju i mąką ziemniaczaną. Białka z jajek ubijamy ze szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy do reszty i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, najlepiej na patelni teflonowej żeby nie przywierało. Jedna chochla do zupy to jeden placuszek. Wszystko musi być bardzo drobne żeby dosyć szybko się przysmażyło. Proponuję pierwszego smażyć na tzw. próbę. Wtedy będzie wiadomo ile mniej więcej czasu trzeba aby nie był surowy w środku. Można podawać z surówką. Smacznego.