Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Placuszki ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie placuszki ze szpinaku w intensywnym zielonym kolorze pięknie się prezentują na talerzu i równie dobrze smakują.

Placuszki ze szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki ze szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ze szpinaku
Liście szpinaku myjemy i osuszamy, odrywamy ogonki. Wrzucamy szpinak do wysokiego naczynia, wlewamy mleko i miksujemy na gładką masę. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i mieszamy. Przyprawiamy do smaku gałką, papryką słodką, pieprzem oraz solą.

Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju około 2-3 minuty z każdej strony. Dodajemy posiekany szczypiorek do jogurtu naturalnego i polewamy placki.
Placuszki ze szpinaku
Liście szpinaku myjemy i osuszamy, odrywamy ogonki.
Placuszki ze szpinaku
Wrzucamy szpinak do wysokiego naczynia, wlewamy mleko i miksujemy na gładką masę.
Placuszki ze szpinaku
Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju około 2-3 minuty z każdej strony.
Placuszki ze szpinaku
Dodajemy posiekany szczypiorek do jogurtu naturalnego i polewamy placki.

Tagi:

dania placki