Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie
ziemniaki obieramy, myjemy i scieramy na waskich oczkach, podobnie robimy z umytą cukinią z której wydrążamy środek i uceiramy ją razem ze skórką. Świeży szpinak niedbale siekamy w wieksze kawałki, a cebule kroimy w drobną kostkę. Do przygotowanych warzyw wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz pieprz do smaku - dokładnie mieszamy. Cienkie placuszki smażymy na oleju po2 stronach na rumiano. Podajemy na gorąco lub zimno z ketchupem i posypane solą
![Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-cuknia-i-szpinakie-119807.jpg)
![Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-cuknia-i-szpinakie-119808.jpg)
![Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-cuknia-i-szpinakie-119809.jpg)
![Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie Placki ziemniaczane z cuknią i szpinakie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-cuknia-i-szpinakie-119810.jpg)
dża