Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Plastry ziemniaczane z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ziemniaki w tym wydaniu są prostym dodatkiem do obiadku bądź zastępstwem dla sklepowych chipsów -polecam

Plastry ziemniaczane z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Plastry ziemniaczane z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Plastry ziemniaczane z piekarnika
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w dość cieniutkie plasterki. Na macie do pieczenia umieszczonej na blaszce układamy pojedynczo plasterki ziemniaków, oprószamy je solą ziołową oraz papryką słodka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 20 minut - mają być zarumienione. Podajemy jako dodatek bądź same. Smacznego
Plastry ziemniaczane z piekarnika
Wybieramy duże ziemniaki które obieramy i płuczemy
Plastry ziemniaczane z piekarnika
Następnie ziemniaki kroimy w cieniutkie plasterki
Plastry ziemniaczane z piekarnika
przekładamy na mate do pieczenia i oprószamy solą
Plastry ziemniaczane z piekarnika
następnie oprószamy je papryką mieloną słodką i wkładamy do piekarnika

Tagi:

ziemniaki