alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Płatki jaglane i amarantus musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 10

To świetna propozycja na śniadanie. Zarówno jest smaczna jak i zdrowa. A co najważniejsze zawiera bardzo dużo cennych minerałów i witamin.

Płatki jaglane i amarantus musem truskawkowym

Składniki:

Płatki jaglane i amarantus musem truskawkowym

 

  • 1 szkl mleka
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka amarantusa ekspandowanego
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g truskawek
  • płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Płatki jaglane i amarantus musem truskawkowym
Mleko zagotować wsypać płatki jaglane, amarantus i gotować około 3-4 minuty. Zdjąć z ognia posłodzić cukrem trzcinowym i wymieszać.

Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów.

Spożywać na ciepło lub zimno.