Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Płatki jęczmienne z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i zdrowe śniadanie dla naszych pociech

Płatki jęczmienne z dodatkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Płatki jęczmienne z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Płatki jęczmienne z dodatkami
Do miseczki wsypać płatki jęczmienne, zalać je mlekiem tylko do poziomu aby były przykryte. Wstawić na noc do lodówki.Orzechy włoskie wyłuskać z łupin, podzielić na mniejsze kawałki. Łyżkę płatków migdałowych i orzechy wsypać na suchą patelnię i uprażyć. Odstawić do ostudzenia. Rano zagotować lub podgrzać resztę mleka, zalać namoczone płatki, dodać łyżkę miodu i wymieszać.Banana obrać, przekroić wzdłuż na pół a następnie w plasterki, dodać do miseczki. Posypać płatkami i orzechami.
Płatki jęczmienne z dodatkami
Do miseczki wsypać płatki jęczmienne zalać je mlekiem tylko do poziomu aby były przykryte Wstawić na noc do lodówki
Płatki jęczmienne z dodatkami
Orzechy włoskie wyłuskać z łupin podzielić na mniejsze kawałki Łyżkę płatków migdałowych i orzechy wsypać na suchą patelnię i uprażyć Odstawić do ostudzenia
Płatki jęczmienne z dodatkami
Rano zagotować lub podgrzać resztę mleka zalać namoczone płatki dodać łyżkę miodu i wymieszać