Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Płatki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Płatki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem to smaczne i zdrowe danie na śniadanie lub na drugie śniadanie.

Płatki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

Płatki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem

 

  • 12 łyżek płatków orkiszowych
  • 1/2 litra wody
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Płatki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem
Wodę zagotować, do gotującej wsypać płatki i całość gotować kilka minut do miękkości. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać, wlać syrop klonowy, dodać cynamon oraz pokrojone jabłka i całość podsmażać kilka minut, tak aby się nie rozgotowały jabłka. Gdy płatki orkiszowe będą miękkie, zdjąć z ognia, dodać całą zawartość patelni i dokładnie wymieszać. Gotowe danie podawać na ciepło.