Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Orkiszowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Orkiszowe babeczki z jabłkiem, rodzynkami, wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałowymi są idealne dla osób na diecie zasadowej.

Orkiszowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orkiszowe babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Orkiszowe babeczki
Na stolnicę wsypać mąkę, dodać żółtka, wodę, miód oraz masło i wszystko posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Przygotować foremki smarując je oliwą. Ciasto dość cienko rozwałkować i foremkami wycinać ciasto, które następnie ucisnąć w foremce. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć z nadmiaru soku i dodać cynamon. Do każdej foremki nakładać porcję jabłek, włożyć kilka rodzynek, posypać wiórkami kokosowymi, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Babeczki piec w temp. 180 st do złotego koloru. po upieczeniu babeczki obsypać płatkami migdałów.
Orkiszowe babeczki
Na stolnicę wsypać mąkę orkiszową oraz resztę składników.
Orkiszowe babeczki
Z wszystkich składników zagnieść ciasto.
Orkiszowe babeczki
Z rozwałkowanego ciasta foremkami wycinać ciasto na babeczki
Orkiszowe babeczki
Do każdej babeczki nakładać jabłka, rodzynki oraz wiórki kokosowe