kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składniki na ciasto połączyć na stolnicy i zrobić kruszonkę,

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • mąka pszenna 4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier puder 1 szklanka
  • żółtka 4 sztuki
  • białka 4 sztuki
  • cukier puder do piany 1/2 szklanki
  • margaryna 1 sztuka
  • jabłka 1,5 kg

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
podzielić na 3 części i 1 zostawić na kruszonkę. Resztę na spód - ciasto ugnieść w blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika 5-7 minut, w międzyczasie zetrzeć jabłka i ubić pianę z cukrem pudrem. Wyjmujemy szybko ciasto kładziemy na to jabłka, potem pianę i następnie kruszonkę i pieczemy dalej ok. 30-40 minut w 180 C.