Sposób przygotowania:
Pleśniak
Ciasto: Margarynę lekko rozpuścić żeby była miękka. (najlepiej wyjąć z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem), dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Żółtka rozrobić z cukrem i wlać do reszty składników. Ugnieśc ciasto. Podzielić na 3 równe części. Z dwuch uformować płaskie kule i włożyć do zamrażarki, do trzeciej dodać kakao i wygnieść aż ciasto bedzie jednolitego ciemnego koloru. Również uformować kule i włożyć do zamrażarki. Ciasto mrozić około 2 godzin. Gdy cisto będzie juz zmrożone, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzec na tarce jedna jasna część. Następnie posmarować ja nadzieniem. (dzem rozrobić z sokiem). Na dżem zetrzeć ciemne ciasto. Następnie ubić pianę z białek i cukru i wyłożyć na ciemne ciasto. Na pianę zetrzeć ostatnią część jasnego ciasta. Piec około 50 minut w temperaturze 180-200 stopni. Smacznego
Anula
justynak223
Anula
madaste
justynak223
kaska215
kaska215
justynak223