natale3ka

natale3ka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Płonące befsztyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniały pomysł na dobre jedzonko dla prawdziwych smakoszy

Płonące befsztyki

Składniki:

Płonące befsztyki

 

  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 3 żółtka
  • 1/2 szklanki utartego sera żółtego
  • 1 cebulka
  • majeranek
  • sok z cytryny
  • 4łyżki spirytusu

Sposób przygotowania:

Płonące befsztyki
Polędwice pokroić w kostkę wraz z cebulą przepuścić przez maszynkę , dodajemy żółtka oliwę ser majeranek sól pieprz.Mięso wyrabiamy formujemy befsztyki i kładziemy na półmisku metalowym skrapiamy cytryną kładziemy w chłodnym miejscu ale nie w lodówce.
przed podaniem polewamy spirytusem i podpalamy.
Całość prezentuje się doskonale ,a gdy spirytus się wypali mięso będzie dobrze usmażone

Tagi:

sery ser