Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Płonący kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kebab dla dorosłych nie dla dzieci

Płonący kebab

Składniki:

Płonący kebab

 

  • 2 łyżeczki przyprawy czosnkowej
  • 1 szklanka sherry
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 kg mięsa z jagnięcia(może też być inne)pokrojonego w kostkę o grubości 3 cm
  • 1/3 szklanki brandy
  • 2 łyżeczki soli
  • bazylia oregano kolendra kminek kurkuma i imbir do smaku

Sposób przygotowania:

Płonący kebab
zmieszać razem wszystkie przyprawy sherry olej i sok do tak przygotowanej zaprawy włożyć mięso dokładnie wymieszać marynować 8 godzin nadziać mięso na szpilki do szaszłyków piec przez 5 minut każdą stronę najlepiej na ruszcie z węglem drzewnym po upieczeniu wyłożyć mięso na półmisek polać brandy i podpalić podawać płonące