pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Płotki otulone boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mięsno-rybne połączenie

Płotki otulone boczkiem

Składniki:

Płotki otulone boczkiem

 

  • 500 dag płotki,
  • 20 dag boczek w plasterkach wędzony,
  • sok z limonki do smaku,
  • 2 czosnek ząbki,
  • przyprawa do ryb,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Płotki otulone boczkiem
Płotki sprawiamy. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do mieszanki oliwy i soku z limonki. Sprawioną rybę dokładnie nacieramy przyprawą do ryb. Następnie zalewamy mieszanką czosnku, oliwy i soku z limonki i odstawiamy na 2h w chłodne miejsce. Po tym czasie każdą rybę owijamy boczkiem (w razie potrzeby spinamy wykałaczką) i pieczemy po 25 min z każdej strony w temp 200 stopni.