Sposób przygotowania:
Podduszona kapusta z zielem angielskim
Myjemy i kroimy drobno w piórka kapustę. Obieramy cebulkę i kroimy drobno w kostkę. Podobnie postępujemy z kiełbasą. Marchewkę obieramy z trzemy na grubych oczkach. Ziele angielskie rozbijamy na drobniutko w kuchennym moździerzu, aby wydobył się na zewnątrz cały ich aromat. Do woka wlewamy odrobinę oleju i wstawiamy na duży ogień,a gdy nam się rozgrzeje to dajemy kolejno kiełbaskę i cebulkę. mieszamy i odczekujemy do momentu kiedy nam się porządnie podsmażą. dodajemy do tego kolejno kapustę, mieszamy wszystko dokładnie i przykrywamy pokrywką, aby nam się kapustka delikatnie poddusiła. Następnie dodajemy marchewkę i przyprawy i wszystko porządnie mieszamy. Przykrywamy znów pokrywką i odczekujemy do momentu, kiedy poddusimy kapustkę i wszystko przejdzie przyprawami. Podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami lub z pieczywem. SMACZNEGO !!