Sposób przygotowania:
Kapusta duszona z kminkiem
Umytą kapustę dzielę na ćwiartki i szatkuję.W garnku roztapiam tłuszcz, i przekładam poszatkowaną kapustę. Dodaję przyprawy, listki laurowe, ziela ang. pieprz w kulach , kminek, ziarenka smaku i kostkę mięsną, mieszam wszystko i duszę mieszając.
Jak kapusta puści sok podlewam całość gorącą wodą, tak aby kapusta była równo z nią. Gotuję do miękkości. Po tym czasie zagęszczam skrobią rozmieszaną w wodzie. Doprawiam przyprawą w płynie i mielonym pieprzem.
Doskonały dodatek do schabowego, lub kotletów mielonych.
Jak kapusta puści sok podlewam całość gorącą wodą, tak aby kapusta była równo z nią. Gotuję do miękkości. Po tym czasie zagęszczam skrobią rozmieszaną w wodzie. Doprawiam przyprawą w płynie i mielonym pieprzem.
Doskonały dodatek do schabowego, lub kotletów mielonych.
2milutka
zbysiowa
Baz kminku to już zupełnie inna bajka:D
-Natka-
Henia
zbysiowa
Babciagramolka
Masz u mnie ,, przechlapane" :) . Przeczytałam głośno ... o kapustka z kminkiem ... i teraz gotuję cały gar bo Mama mi dziurę w brzuchu wierciła . Kompletnie mi dziś do obiadu nie pasuje ale nic to -Mama twierdzi że będzie podjadać z chlebkiem na kolację , trochę zamrożę , a jutro może jakies kluchy zrobię i bedzie jak znalazł. Dzięki za inspirację.
zbysiowa
Grażynko, nie "przechlapuj" mnie hahhahaa , smacznego, i pozdrowienia dla Mamy:)
Babciagramolka
Schowałam gar na balkonie ( zdjęcie na forum ) bo oderwać się nie dała :)
zbysiowa
Szukam tego zdjęcia..i nie mogę znaleźć? :)
Babciagramolka
To zerknij na Forum pod tym przepisem :)
zbysiowa
Tam nie szukałam, teraz widzę:)))