Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulk

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiące pielmieni z aromatycznym nadzieniem i smażoną cebulką.

Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulk

Składniki:

Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulk

 

  • Ciasto

 

  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • jajko - 1 szt
  • ciepła woda - 3/4 szklanki
  • sól - 1 łyżeczka
  • olej - 1 łyżka

 

 

 

 

  • Farsz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulk
Ciasto: Mąkę przesiewamy. Wbijamy do niej jajko. Solimy i małymi porcjami wlewamy wodę i olej. Zarabiamy ciasto za pomocą noża. Wyrobione ciasto pozostawiamy przykryte na ok. 20 minut.Farsz: Namoczone wcześniej i ugotowane grzyby kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na masełku. Cebulę drobno kroimy i rumienimy na natłuszczonej patelni. Jajka gotujemy na twardo i również drobno kroimy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Całość: Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm. Wykrawamy niewielkie krążki. Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy jak uszka. Gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą.* Możemy zajadać prosto z wody lub tak jak ja podsmażyć na patelni z cebulką.