Sposób przygotowania:
Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulk
Ciasto: Mąkę przesiewamy. Wbijamy do niej jajko. Solimy i małymi porcjami wlewamy wodę i olej. Zarabiamy ciasto za pomocą noża. Wyrobione ciasto pozostawiamy przykryte na ok. 20 minut.Farsz: Namoczone wcześniej i ugotowane grzyby kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na masełku. Cebulę drobno kroimy i rumienimy na natłuszczonej patelni. Jajka gotujemy na twardo i również drobno kroimy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Całość: Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm. Wykrawamy niewielkie krążki. Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy jak uszka. Gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą.* Możemy zajadać prosto z wody lub tak jak ja podsmażyć na patelni z cebulką.
edytaha