Sposób przygotowania:
Podsmażane plasterki kiełbasy
Laskę kiełbasy kroimy w średniej grubości plasterki. Łyżeczkę masła rozpuszczamy na patelni. 2 cebule kroimy w plasterki, a następnie powstałe plasterki kroimy na pół. Cebulę w "pół-plasterkach" wrzucamy na rozgrzane masło. Podsmażamy na małym ogniu i czekamy, aż się zarumieni. Następnie dodajemy 3/4 szklanki wody na patelnie do cebuli. Podduszamy cebulę, aby stała się miękka. Gdy woda wyparuje z patelni, wrzucamy plasterki kiełbasy. Podsmażamy całość na małym ogniu. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Posiekane zioła dodajemy do cebuli i kiełbasy na patelnię. Całość przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Uwaga! Dodajemy mało soli, gdyż kiełbasa sama w sobie jest słona. Podsmażamy całość jeszcze parę minut, aż kiełbaska się podsmaży. Przyrządzone danie można jest bezpośrednio lub podawać na kanapkach.
Smacznego!
Smacznego!