szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Podsmażane puree ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo lubię ziemniaki z dodatkami w formie puree, a tym razem po przygotowaniu zostały jeszcze podsmażone na patelni.

Podsmażane puree ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podsmażane puree ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Podsmażane puree ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i gotujemy jak zwykle w osolonej lekko wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy. Do garnka z ziemniakami dodajemy jogurt lub śmietanę i masło i rozgniatamy i mieszamy razem. Całość doprawiamy przyprawą do ziemniaków. Koperek myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy doz ziemniaków. Tak przygotowane puree przekładamy na patelnię i podsmażamy.
Podsmażane puree ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy
Podsmażane puree ziemniaczane
Dodajemy jogurt lub smietanę i masło i ugniatamy
Podsmażane puree ziemniaczane
Koperek myjemy i drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków
Podsmażane puree ziemniaczane
Dodajemy przyprawę całość mieszamy i podsmażamy