Ann

Ann

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Podstawa do surówek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Idealna baza do surówek. Wystarczy dodać ulubione dodatki i gotowe!

Podstawa do surówek

Składniki:

Podstawa do surówek

 

  • kapusta biała (3 kg)
  • 1,5 l wody mineralnej gazowanej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Podstawa do surówek
Kapustę poszatkować. Do duzego naczynia wlać wodę, olej, ocet, cukier i sól. Do przygotowanego roztworu dodać kapustę. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Po 12 godzinach już można cieszyć się smakiem pysznych świeżych surówek. Kapusta smakuje zarówno sama, jak też z ulubionymi dodatkami.