Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krem wszechstronnie wykorzystywany nie tylko do tortów, ale także do innych ciast

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i

Składniki:

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i

 

  • żółtka 2-3 szt
  • cukier puder 3/4 szklanki
  • masło 1 kostka
  • czekolada 1 tabliczka
  • kawa naturalna 1 łyżka
  • olejek waniliowy
  • mleko do kakao

 

Sposób przygotowania:

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Utrzeć masło i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo utarte żółtka, rozgrzaną na parze czekoladę, drobno zmieloną kawę i olejek waniliowy. Zamiast czekolady można dodać kakao, zagotowane z 4 łyżkami wody lub mleka.

Tagi:

kawa czekolada