gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

podstawowy przepis na biszkopt na roladę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To podstawowy przepis na biszkopt na roladę, nie trzeba go zawijać w ściereczki itd.Wystarczy posmarować kremem i zwinąć.

podstawowy przepis na biszkopt na roladę

Składniki:

podstawowy przepis na biszkopt na roladę

 

  • 3/4 szkl cukru pudru
  • 5-6 jaj
  • 3/4 szkl mąki

 

Sposób przygotowania:

podstawowy przepis na biszkopt na roladę
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, osobno ubić pianę z białek, połączyć wszystkie składniki, delikatnie wymieszać.Piec na 180 stopni 25 minut.Biszkopt ma być złotego koloru.Biszkoptu nie można piec zbyt długo, ponieważ starci swoją elastyczność.Ostudzony biszkopt smarujemy kremem lub dżemem i zawijamy.

Tagi:

biszkopt