halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Podudzia z kurczaka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne danie obiadowe z warzywami na parze . Marynata nadaje smak mięsku drobiowemu.Jeśli ktoś nie lubi miodu w marynacie może dodać dobrej musztardy.

Podudzia z kurczaka  z warzywami

Składniki:

Podudzia z kurczaka z warzywami

 

  • podudzia z kurczaka 6 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • oliwa 60 ml
  • miód spadziowy 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • warzywa na patelnię mrożone 1 opakowanie
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurczaka z warzywami
Podudzia z kurczaka, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Zrobić marynatę:

Do oliwy dodać miód, przyprawę do kurczaka, wymieszać. Natrzeć podudzia marynatą, pozostałą skropić, wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Warzywa ugotować na parze, oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć podudzia na rumiano. Podać z warzywami.