Sposób przygotowania:
Podudzia z kurczaka z warzywami
Podudzia z kurczaka, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Zrobić marynatę:
Do oliwy dodać miód, przyprawę do kurczaka, wymieszać. Natrzeć podudzia marynatą, pozostałą skropić, wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Warzywa ugotować na parze, oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć podudzia na rumiano. Podać z warzywami.
Zrobić marynatę:
Do oliwy dodać miód, przyprawę do kurczaka, wymieszać. Natrzeć podudzia marynatą, pozostałą skropić, wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Warzywa ugotować na parze, oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć podudzia na rumiano. Podać z warzywami.