Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pałki z kurczaka w pszennych otrębach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ugotowane pałki z kurczaka panierowane w jajku i pszennych otrębach są bardzo smaczne z chrupiącą skórką.

Pałki z kurczaka w pszennych otrębach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w pszennych otrębach

 

 

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w pszennych otrębach
Pałki z kurczaka umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawę uniwersalną, liść laurowy i gotować. Po zagotowaniu usunąć szumowiny. Po upływie 20 minut dodać obrane i pokrojone warzywa, gotować do miękkości. Mięso wyjąć z wywaru, usunąć skórę. ( wywar można wykorzystać do przygotowania zupy) Do miski wbić jajko, dodać jogurt, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać. Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzać w jajkach z jogurtem i obtaczać w otrębach, lekko dociskając. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Pałki z kurczaka w pszennych otrębach
Pałki z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw
Pałki z kurczaka w pszennych otrębach
Do miseczki wbić jajko dodać jogurt pieprz i sól wymieszać
Pałki z kurczaka w pszennych otrębach
Z ugotowanego mięsa usunąć skórę oprószyć mąką
Pałki z kurczaka w pszennych otrębach
Zanurzyć w jajku obtoczyć w otrębach i smażyć na oleju