Sposób przygotowania:
Soczysty kurczak z warzywami
Mięso( u mnie pałki i skrzydełka) umyć i osuszyć. Posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i natrzeć posiekanym oregano i skórką cytrynową.Kurczaka marynujemy ok. 30 minut. Cebulę obrać i pokroić w piórka.Cukinię i papryki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,a fasolkę opłukać.Na patelni rozgrzać masło z oliwą i usmażyć mięso na rumiany kolorek.Przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową , aby nie wystygło.Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywa, posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Co jakiś czas mieszając podsmażać (przez ok. 5 minut).Mięso położyć na warzywach,podlać kilkoma łyżkami wody ,przykryć pokrywą i dusić przez ok.15 minut.