pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Podudzie kurczaka grillowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

marynat nie nadająca intensywnego smaku

Podudzie kurczaka grillowane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Podudzie kurczaka grillowane

 

  • 4 udka z kurczaka,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • czosnek granulowany,
  • sól do smaku,
  • oliwa extra vergin

 

 

 

Sposób przygotowania:

Podudzie kurczaka grillowane
Podudzie nacieramy solą i przyprawą do kurczaka. Posypujemy jeszcze czosnkiem granulowanym i skrapiamy oliwą. Oliwę dokładnie rozprowadzamy pędzelkiem po całej powierzchni podudzia i odstawiamy na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Grillujemy na kolor rumiany. Smacznego.
Podudzie kurczaka grillowane
Marynowanie mięsa