Sposób przygotowania:
Poduszeczki z pieczarkami
Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Cebule i pora drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy na patelnie.
Całość doprawiamy so smaku solą i pieprzem i przesmażamy. Na jedną część ciasta nakładamy farsz, przykrywamy drugim kawałkiem i tniemy na kwadraty.
Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Każdy kwadracik zamykamy widelcem.
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Całość doprawiamy so smaku solą i pieprzem i przesmażamy. Na jedną część ciasta nakładamy farsz, przykrywamy drugim kawałkiem i tniemy na kwadraty.
Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Każdy kwadracik zamykamy widelcem.
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.