Sposób przygotowania:
Poduszkowiecciasto kakaowe
Oddzielamy białka od żółtek.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
Do ubitych białek dodajemy cukier- ucieramy do jego rozpuszczenia, a następnie po jednym żółtku.
Wyłączamy robot i dalej pracujemy już szpatułką.
Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao- delikatnie, ale dokładnie mieszamy
Wlewamy wodę wymieszaną z olejem i ponownie mieszamy.
Ciasto przekłądamy na blachę - u mnie zawsze wyłożoną papierem do pieczenia, ale można ją tylko wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
masa serowa
Ser przekładamy do miski, dodajemy cukier i budyń- ucieramy do połączenia się skłądników
przygotowanie ciasta
Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy paski wzdłuż i wszerz na cieście czekoladowym
Żeby wyszło nam w miarę równo, to najlepiej jest zacząć od środka blachy i dalej dzielić ciasto na równe kawałki aż do wykorzystania masy serowej.
pieczenie
Ciasto pieczemy w 180 st przez 30-35 minut, do suchego patyczka- sprawdzamy ciasto czekoladowe, nie ser.