Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Ciasto poduszkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny i puszysty jak poduszka

Ciasto poduszkowiec Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto poduszkowiec

 

  • 1 blat biszkoptowy o śr.26 cm lub biszkopty
  • 2 bite śmietany
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 2 szklanki mleka 3,2%
  • 1 cukier waniliowy
  • płatki czekoladowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasto poduszkowiec
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej przegotowanej wody i odstawić do ostygnięcia i częściowego stężenia w chłodne miejsce. Schłodzone mleko ubić z cukrem waniliowym, bitą śmietaną w proszku i połączyć z gęstniejącą galaretką.
Na paterze położyć blat biszkoptowy o śr. 26 cm założyć obręcz i wlać na biszkopt pianko-galaretkę i posypać płatkami czekoladowymi. Włożyć do lodówki aby stężało.
Ciasto poduszkowiec
Etap 1

Tagi:

biszkopt