Sposób przygotowania:
Seromakowiec na kruchym spodzieKrok 1 - ciasto kruche:

Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy. Formujemy w wałek, owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozkładamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ciasto lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 2 - masa makowa:

Białka ubijamy z dodatkiem soli na sztywną pianę. Następnie delikatnie mieszamy z masą makową. Masę wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy.
Krok 3 - masa serowa:

Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniową dodajemy twaróg. Miksujemy. Dodajemy budyń i rozpuszczone i wystudzone masło. Dokładnie mieszamy. Na masę makową wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy ok 1 godzinę w 170 stopniach.
Smacznego!