Sposób przygotowania:
Poduszkowiec kawowo-waniliowy
Ubijamy całe jajka z cukrem aż uzyskamy jasną masę. Dodajemy olej i wodę(ja zmieszałam je w 1 kubku) partiami i dalej ubijamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao. Mieszamy i dodajemy do masy jajecznej na zmianę z płynem. Na koniec mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy 20x 30 cm wysmarowanej tłuszczem, dodatkowo wyłożyłam ją papierem. Składniki na masę serową miksujemy razem do połączenia składników tak by powstała jednolita masa. Powinna wyjść średnio gęsta masa (tak by można ją było nałożyć z woreczka nie powinna być zbyt lejąca bo zniknie opadnie nam w cieście). Przekładamy masę serową ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. Ciasto pieczemy w piecyku nagrzanym do temperatury 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka). U mnie było gotowe po 30 minutach.
marietta