bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Podwójne schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach. Polecam na różne uroczystości rodzinne lub święta.

Podwójne schabowe

Składniki:

Podwójne schabowe

 

Sposób przygotowania:

Podwójne schabowe
Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią.

Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika.