AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kotlety z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ulubione danie obiadowe- kotlety a'la schabowe z piersi kurczaka podwójnie panierowane.

Kotlety z piersi kurczaka

Składniki:

Kotlety z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi kurczaka
Piersi kurczaka dokładnie wypłukać, podzielić na części- dużą pierś dzielę na 8, a małą na 6 części. Kawałki mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, Następnie posolić i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Czynność tą powtórzyć jeszcze raz. Zawsze panieruję kotlety dwa razy- wtedy są bardziej soczyste i nie są suche nawet następnego dnia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, mnie najbardziej smakują smażone na smalcu. Nie nakłuwać widelcem podczas odwracania- bo wtedy nie będą soczyste !!! Można podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką lub buraczkami. SMACZNEGO :)