WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Podwójny hot - dog z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podwójny hot - dog w bułce bagietce z dwiema parówkami i żółtym serem grillowany w grillu elektrycznym. Pyszny, chrupiący i gorący.

Podwójny hot - dog z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podwójny hot - dog z grilla

 

  • Kawałek bułki bagietki
  • 2 parówki
  • 1-2 plasterki żółtego sera
  • ketchup, musztarda

Sposób przygotowania:

Podwójny hot - dog z grilla

ETAP 1:

Z bagietki odciąć kawałek bułki o długości mniej więcej takiej jak parówki. Bułkę naciąć z jednej strony i wydrążyć trochę miąższu.

Parówki obrać ze skórki i włożyć do wody. Podgrzać. Bułkę posmarować w środku delikatnie musztardą. Do bułki włożyć plasterki żółtego sera. Na ser włożyć parówki. Bułkę włożyć do nagrzanego grilla elektrycznego i grillować aż bułka się ładnie przypiecze, a ser w środku się rozpuści. Upieczonego hot - doga przełożyć na talerz.

Można polać ketchupem.

Podwójny hot - dog z grilla
Hot - dog po ugrillowaniu w grillu elektrycznym
Podwójny hot - dog z grilla
Bułka z serem i parówkami włożona do grilla.
Podwójny hot - dog z grilla
Podgrzane parówki włożone do bułki posmarowanej musztardą i wyłożonej serem
Podwójny hot - dog z grilla
Ser żółty ułożony w środku bagietki posmarowanej musztardą