zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

SUPERPRZEPIS

Podwójny schabowy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robiliście już podwójny schabowy ? Nie ?To koniecznie zróbcie. Ja nabrałam na niego ochoty po jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji. Co prawda trudno zjeść ze względu na wielkość ale można zrobić mniejsze.

Podwójny schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podwójny schabowy

 

Sposób przygotowania:

Podwójny schabowy
Wszystkie kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.

Potem na każdy kotlet schabowy położyć ten z karkówki i jeszcze lekko rozbić razem.

Kotlety oprószyć pieprzem i posolić.

Potem każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej a następnie w rozmąconym jajku i ponownie w bułce tartej.

Kotlety smażyć na rumiano z obu stron.

Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami na obiad.
Podwójny schabowy
przygotować plastry karkówki i schabu do rozbicia
Podwójny schabowy
wszystkie kotlety rozbić osobno a potem łącząc schab z karkówką
Podwójny schabowy
kotlety panierować potem zanurzyć w jajku i znów panierować
Podwójny schabowy
kotlety smażyć na rumiano z każdej strony.