Sposób przygotowania:
Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście
1. Klopsy: Do mięsa mielonego dodaj pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy mięsnej uformuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki smaż na rumiano na oleju.
2. Kapusta: Kapustę drobno pokrój. Przełóż do garnka, zalej wodą i posól. Gotuj około 5 minut. Wodę odcedź. Na dno garnka z kapustą wrzuć masło. Dodaj posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę wymieszaj i smaż około 10 minut.
3. Do kapusty dodaj usmażone klopsy. Wlej odrobinę wody. Delikatnie wymieszaj i wszystko razem duś około 10 minut. Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
2. Kapusta: Kapustę drobno pokrój. Przełóż do garnka, zalej wodą i posól. Gotuj około 5 minut. Wodę odcedź. Na dno garnka z kapustą wrzuć masło. Dodaj posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę wymieszaj i smaż około 10 minut.
3. Do kapusty dodaj usmażone klopsy. Wlej odrobinę wody. Delikatnie wymieszaj i wszystko razem duś około 10 minut. Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.