Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście- podaję je z ziemniakami lub pieczywem. Każdemu będą smakować.

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Składniki:

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Klopsy

Kapusta

Sposób przygotowania:

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście
1. Klopsy: Do mięsa mielonego dodaj pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy mięsnej uformuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki smaż na rumiano na oleju.

2. Kapusta: Kapustę drobno pokrój. Przełóż do garnka, zalej wodą i posól. Gotuj około 5 minut. Wodę odcedź. Na dno garnka z kapustą wrzuć masło. Dodaj posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę wymieszaj i smaż około 10 minut. 

3. Do kapusty dodaj usmażone klopsy. Wlej odrobinę wody. Delikatnie wymieszaj i wszystko razem duś około 10 minut. Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Tagi:

danie klopsiki